Føler seg tryggere med møtefri vei

Sissel Lunde sier til Grimstad Adressetidende hun føler seg tryggere på veien når det er en midtdeler mellom henne og motgående trafikk. (15.02.2021)

I løpet av de fire år mellom 2010 – 2014 hadde mange sneiet eller bulket i midtrekkverket på E18 mellom Grimstad og Arendal, skrev Grimstad Adressetidende den 25. september 2014.

Mellom Stølen og Øygardsdalen i Grimstad hadde Staten vegvesen registrert hele 92 skader på midtrekkverket fra 2010 og fram til 2016.

Denne strekningen har tettere grad av midtrekkverk, og strekningen har også tettere trafikk, men likevel er dette er svært høyt tall, sa Vegvesenet.

Midtrekkverket har høyst sannsynlig forhindret flere møteulykker og dødsulykker på strekningen.

Midtdeler. Mellom 2010-2014 hadde 92 kjøretøy havnet i midtrekkverket mellom Øygardsdalen i Grimstad og Stølen i Arendal. – Dette er mange, sa Erling Jonassen i Statens vegvesen. Han mente dette illustrerer hvor viktig midtdelerens funksjon faktisk har. Her ser vi biler som passerer Statoil på Vesterled. Faksimile Grimstad Adressetidende

– Det er nok mellom Harebakken og Grimstad de fleste påkjørslene har skjedd, sa avdelingsdirektør Erling Jonassen.

– Hva tror du er de vanligste grunnene til at folk kjører i midtdeleren?

– Trøtthet og uforsiktighet er nok de mest vanlige årsakene. Det hender også at noen får et illebefinnende mens de sitter bak rattet. Rekkverket hindrer farlige forbikjøringer og møteulykker.

Bør prioriteres – føles tryggere med midtrekkverk
På Statoil ved Øygardsdalen fyller Sissel Lunde bensin på bilen.

– Jeg synes det er bra at de har satt opp midtrekkverk på store deler av veien mellom Grimstad og Arendal, spesielt med tanke på bilulykken i Tvedestrand fredag. Jeg mener midtrekkverk er noe som bør prioriteres overalt, sier Lunde.

Hun kjørte ofte mellom Grimstad og Arendal, men har selv ikke opplevd å krasje i midtrekkverket.

– Men det er jo ikke mye som skal til. Et uoppmerksomt øyeblikk med å skru på radioen eller lignende kan være nok til at noe alvorlig skjer, sier hun.

Lunde mener det føles tryggere å kjøre bil på veier med midtrekkverk.

– Jeg merker det med en gang jeg kommer på veier der det ikke er noe hinder mellom meg og møtende trafikk. Da føler jeg at jeg må konsentrere meg ekstra mye, sa hun til Grimstad Adressetidende.