To har mistet livet og tre har blitt hardt skadde. Nå skjer det endelig ting.

Birger Hovden har kjempet for gehør om den farlige svingen på Skinnarbu, der to har mistet livet og tre har blitt hardt skadde, i åtte år nå. Nå skjer det endelig ting. Det er Rjukan Arbeiderblad som skriver om saken i dag.

Rådgiver i trafikksikker og miljøvennlig transport, Glenn Lauritsen fra Vestfold og Telemark fylkeskommune, ble med Birger Hovden opp på Skinnarbu for å se på den beryktede svingen. Han fant fort feilene.

Myke kanter

-Det ser ut som at autovernet ikke er langt nok. Det slutter før svingen er ferdig, og det har dessuten ikke underskinne. Det er det vi setter opp for å beskytte MC-førere, sier Lauritsen til Rjukan Arbeiderblad.

SLUTTER: Autovernet slutter bak Glenn Lauritsen fra fylkeskommunen. Birger Hovden har varslet om denne farlige svingen i mange år. Foto: Faksimile fra Rjukan Arbeiderblad

Skal skiltes

-Det kan også være at svingen er feil dosert, og det mangler helt klart skilting. Skiltingen skal vi få gjort noe med, sier Lauritsen.

-Vi skal sette opp et fareskilt som viser svingete vei, og muligens også retningsvisere – som er de gule og svarte skiltene.

Les mer på sidene til Rjukan Arbeiderblad (+)