Birger Hovden har kjempet for gehør om den farlige svingen på Skinnarbu, der to har mistet livet og tre har blitt hardt skadde, i åtte år nå. Nå skjer det endelig ting. Det er Rjukan Arbeiderblad som skriver om saken i dag.

Rådgiver i trafikksikker og miljøvennlig transport, Glenn Lauritsen fra Vestfold og Telemark fylkeskommune, ble med Birger Hovden opp på Skinnarbu for å se på den beryktede svingen. Han fant fort feilene.

Myke kanter

-Det ser ut som at autovernet ikke er langt nok. Det slutter før svingen er ferdig, og det har dessuten ikke underskinne. Det er det vi setter opp for å beskytte MC-førere, sier Lauritsen til Rjukan Arbeiderblad.

SLUTTER: Autovernet slutter bak Glenn Lauritsen fra fylkeskommunen. Birger Hovden har varslet om denne farlige svingen i mange år. Foto: Faksimile fra Rjukan Arbeiderblad

Skal skiltes

-Det kan også være at svingen er feil dosert, og det mangler helt klart skilting. Skiltingen skal vi få gjort noe med, sier Lauritsen.

-Vi skal sette opp et fareskilt som viser svingete vei, og muligens også retningsvisere – som er de gule og svarte skiltene.

Les mer på sidene til Rjukan Arbeiderblad (+)