Lensmannen advarte mot sikkerheten langs fylkesveien

En bil havnet utenfor veien og havnet i vannet. Rekkverket som skulle hindre utforkjøringen holdt ikke mål. Lensmann Ronny Borge bekymrer seg for sikkerheten langs fylkesveien, skriver avisa Nordland (11.02.2021)

FAuske: En kvinne i 20-årene ble fraktet til legevakta etter trafikkulykken på fylkesvei 830, tidligere denne uken. Strekningen har lensmann Ronny Borge tidligere advart om. I oktober i fjor sendte lensmannen et brev til veieier (Nordland fylkeskommune), der han uttrykte bekymring for sikkerheten langs hele fylkesvei 830 mellom Finneid og Sulitjelma. Der ble tilstanden på autovernet spesielt nevnt.

Klokken 08:25 mandag denne uka meldte politiet i Nordland om et trafikkuhell på nettopp denne veien. Ulykken skjedde ved Kobbsteinen på Finneid.

– En person har fått sleng på bilen og kjørt gjennom rekkverket. Bilen havnet så vidt ute i vannet, men står trygt på land, uttalte Ulf Slettan, operasjonsleder ved politiet i Nordland.

Ved denne ulykken ble det avdekket at en relativt liten og lett bil kjørte igjennom og dro med seg deler av rekkverket og havnet i fjæra – delvis i vannet. Ifølge opplysninger om ulykken er det ingenting som tilsier at det var stor fart ved dette uhellet, forteller Borge til Avisa Nordland.

– Veieier og de som er ansvarlig for drift og vedlikehold av veien ble varslet og kom til stedet. Skade og tilstand på stolpene som holder rekkverket ble meldt inn som et avvik, forteller lensmannen.

Lensmann Borge har sendte brev til Nordland fylkeskommune i oktober i fjor, hvor han er bekymrer for rekke punkter langs hele veien. – Flere steder henger stolpene som fester rekkverket i løse luften. På lange strekninger er autovernet helt løst og vil ikke stanse en bil som støter mot dette.  Faksimile avisa Nordland

I brevet som Borge sendte til Nordland fylkeskommune i oktober i fjor, bekymrer han seg over en rekke punkter langs hele veien. Ifølge han har den en relativt stor sikkerhetsrisiko. – Flere steder henger stolpene som fester rekkverket i løse luften. På lange strekninger er autovernet helt løst og vil ikke stanse en bil som støter mot dette. 

Både kjøretøy og rekkverk vil havne i elva om ulykken er ute. Grunnet sig i vegbanen og/eller manglende feste for stolper for rekkverket og så er det steder langs veien at toppen av rekkverket er på samme høyde som veibanen, påpekte Borge til avisa Nordland.

Les også: Lensmann tok opp rekkverk som henger og slenger med fylket