Brannsjefen mener det bør settes opp midtdeler i området snarest

Brann- og redningssjef Øystein Solstad er klar på at det må komme en midtdeler fra Tromsø til Nordkjosbotn så fort som mulig, skriver iTromsø. (02.02.2021)

Søndag kveld omkom to personer i en bilulykke på E8 i Lavangsdalen. Totalt var fem personer og fire biler involvert. En mann og en kvinne omkom og en mann ble sendt til UNN med moderate skader. Ulykken skjedde da bilen som de to omkomne satt i havnet i feil kjørefelt. Det er ikke midtdeler på strekningen hvor ulykken skjedde.

– Støttes fullt ut

Brann- og redningssjef Øystein Solvang mener det bør iverksettes tiltak for å få opp midtdeler hele veien til Nordkjosbotn.

–Vi er helt klare på at det bør være midtdeler hele veien til Vollan. Dette er noe vi støtter fullt ut. Vi har hatt erfaring med at midtdeler i Lavangsdalen fører til færre ulykker. Da finnes det ingen argumenter mot at det ikke bør være det på hele strekningen, forteller Solvang til iTromsø.

Vil spare liv

Å få sikret E8 gjennom Lavangsdalen har vært et tema i en årrekke. Etter dødsåret 2011, hvor til sammen åtte personer omkom på strekningen, ble det for alvorlig satt fart i planene. I 2013 ble nye E8, med midtdeler på deler av strekningen, åpnet.

Etter at sikkerhetsbarrierene mellom kjøreretningene kom opp på strekningen på E8 har det redusert de mest alvorlige ulykkene med 95%.

– Ulykker skjer, og det har tidligere vært enormt mange ulykker på denne strekningen. Jo mer forebyggende og sikkerhetsmessige tiltak man får til på strekningen Tromsø-Vollan, desto flere liv kommer vi til å spare, forteller Solvang.

Brann- og redningssjefen er klar på at de ønsker midtdeler langs hele strekket.