Vil utvikle gode løsninger for fylkesvegene – leter etter smarte hoder

Troms og Finnmark fylkeskommune leter nå etter noen som kan hjelpe dem å finne gode løsninger for bedre framkommelighet og økt trafikksikkerhet på fylkesvegene.

Deler av fylkesvegnettet i Troms og Finnmark har utfordringer med dårlig standard og smale veger. Med 9,7 millioner kroner i støtte fra Troms Holding søker nå fylkeskommunen smarte løsninger for å bedre fremkommelighet og øke trafikksikkerheten på fylkesvegene, opplyser Troms og Finnmark fylkeskommune i en pressemelding torsdag.

Foto over: illustrasjonsbilde fra Sommarøy – istockphoto

– Fremkommelighet og trafikksikkerhet på fylkesvegene er viktig for alle. For å finne gode løsninger ønsker vi nå å komme i kontakt med alle de smarte hodene i leverandørindustrien og forskningsinstitusjonene, sier fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap).

Smart fremkommelighet

Prosjektet «Smart fremkommelighet» har som mål å finne nye, innovative løsninger. I smale tunneler må ofte ett kjøretøy rygge hvis det ikke er mulig å passere møtendetrafikk, noe som kan gi skade på både tunnel og kjøretøy. Bratte og uoversiktlige stigninger er også utfordrende for møtende kjøretøy, spesielt på vinterføre.

– Forsinkelsene som oppstår på grunn av dårlig fremkommelighet på vegene kan blant annet bidra til tapte verdier for næringslivet. Vi er nødt til å finne nye, smarte løsninger, slik at vi kan gi et godt tilbud til flest mulig, sier fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap).

Prosjektet gjennomføres ved at leverandører gjennom tre faser konkurrerer om å utvikle de beste løsningene. I tillegg blir det en digital dialogkonferanse 23. mars, opplyser fylkeskommunen.