statens vegvesen sms tjeneste

Stor interesse for SMS-tjeneste for fjellovergangene

På litt over en uke har 300.000 SMS-er fra Statens vegvesen med informasjon om kolonnekjøring over fjellet, stengt veg og hvor lenge forholdene vil vare, blitt sendt gratis rett i lomma til trafikanter.

– Veginformasjon er viktig for bilister spesielt nå i vinterferieukene, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Gratis infotjeneste

Vegvesenet både oppfordrer og regner med at enda flere vil melde seg på SMS-varselet denne uken når flere skal ferdes over fjellet.

– Fjelloverganger kan være krevende, særlig hvis du ikke kjører der til hverdags, men typisk en sjelden gang, som i ferier. Denne tjenesten gir deg informasjon om vær og kjøreforhold over fjellet. Du kan også klikke deg inn på live-bilder som viser direkte sanntidsinformasjon fra fjellovergangene, sier vegdirektøren.

SMS-tjenesten ble lansert rett før de tre norske vinterferieukene startet. Tjenesten, som er gratis, gir trafikantene informasjon om kjøreforhold over fjellet. 300.000 sms er sendt ut hittil.

Ambulansesjåfør Rachel Hustuft Heitmann i Alta har nytte av den nye SMS-tjenesten i sin arbeidshverdag. (Foto: Frank Andersen)

Slipper flere mils bomtur

Rachel Hustuft Heitmann er ambulansesjåfør i Alta med mer enn 20 år i yrket. For henne er dette en tjenesten som er veldig nyttig i hennes arbeidsdag.

– Vi slipper å starte over fjellet, for deretter stoppe og mulig snu ved bommen ved stengt vei. Ved SMS varsling om stengt vei, så slipper pasientene flere mil med bomtur, og de kan heller få behandling og få kontroll inne i påvente av åpne veier.

SMS-tjenesten har vært et samtaleemne på arbeidsplassen

– Vi har snakket mye om dette på stasjonen. Vi er over 20 ansatte og omtrent alle har meldt seg på SMS varslingen og vi alle mener at dette er noe vi har bruk for – både i jobb og privat, sier Heitmann.