Kan vi håpe på lys i mørket?

Onsdag morgen skjedde det igjen. En person ble påkjørt ved rundkjøringen i Barbu i Arendal. Nå bør noen se lyset, før en enda mer alvorlig ulykke skjer, skriver Agderposten (14.01.2021).

Fem ganger de siste årene har det vært farlige ulykker i denne rundkjøringen. Fire ganger tidligere er det også gående som er blitt rammet. Tre av gangene skjedde det mens det var mørkt, ifølge statistikk fra Statens vegvesen.

Agderposten har også en rekke ganger omtalt påkjørsler i denne rundkjøringen. For to år siden ble en person sendt til sykehus etter en på- kjørsel bakfra ved det ene gangfeltet. I kommentarer til Agderposten er det mange lesere som forteller om trafikkfarlige situasjoner de har opplevd i denne rundkjøringen. De vil trolig være en del av mørketall.

Vi har en nullvisjon for trafikksikkerhet i Norge. Mange opplever ofte at det må alvorlige ulykker til, før de ansvarlige der de bor endrer fartsgrenser eller innfører andre tiltak som gjør sikkerheten bedre Det gjelder spesielt for mye trafikanter, skriver Agderposten.