Innlegg fra Vegdirektøren: «Vær litt kylling i påsketrafikken»

Rekordmange skal tilbringe påsken hjemme i Norge. Du skal kanskje på byferie, på hytta, til svigerfamilien eller til venninnegjengen. Du skal også hjem igjen. (11.04.2022)

Foto over: Vær litt kylling i trafikken, oppfordrer vegdirektøren – som vil ha folk trygt frem og tilbake i påsketrafikken. (Foto: Torild Heimdal)

Hvert år går det menneskeliv tapt i påsketrafikken, statistikk viser også at det er for mange hardt skadde. Ved å «være litt kylling i påsketrafikken», så jobber vi knallhardt for at årets tall kan bli null!

Tilpass farten etter vær- og føreforholdene, bruk bilbelte, kjør rusfritt, pakk bilen riktig, planlegg turen din og ha oppmerksomheten på veien. Ta hensyn til andre trafikanter. Det er ingen skam å snu!

Flere skal over fjellet i påsken. Norske fjelloverganger er noe av det mest krevende du kan kjøre over – både fordi kjøreforholdene kan være utfordrende og fordi du som sjåfør kanskje ikke kjører der så ofte.

Så planlegg reisen din godt, sjekk vær og forhold på din fjellovergang, pakk både varme klær, mat og god tid i påskebagasjen.  Du kan abonnere på veitrafikkmeldinger og få varsel på sms på vegvesen.no, så får du informasjonen du trenger. Dette og mer til finner du på Vegvesen.no.

Ironisk nok stresser vi for å rekke roen på påskefjellet – og noen har kanskje jobbet hardt og fort for å rekke avreise til påskefjellet. Husk at det er både lov og anbefalt for en sjåfør å ta en høneblund langs veien hvis du er sliten. Det ikke bare skismøring som er smart og viktig – like viktig er det å smøre seg med tålmodighet i trafikken.

Hvert år går det menneskeliv tapt i påsketrafikken, statistikk viser også at det er for mange hardt skadde. Ved å «være litt kylling i påsketrafikken», så jobber vi knallhardt for at årets tall kan bli null, sier Ingrid Dahl Hovland, vegdirektør i Statens vegvesen

Nullvisjonen står sterkt i Norge i dag, målet er at ingen skal miste livet sitt på de norske veiene. Heldigvis opplever vi hvert år en nedgang i antallet som dør i trafikken. Norge er best på trafikksikkerhet, men vi har ingen å miste. En drept eller hardt skadd på de norske veiene er en for mye.

Derfor går vi for nullen i årets påsketrafikk. 
Statens vegvesen oppfordrer derfor deg til å tørre å «være litt kylling i påsketrafikken».

God påske!

Ingrid Dahl Hovland
vegdirektør, Statens vegvesen