Helt ny sikrere standard på E6 i Sørfold

«Flaskehalsen» på E6 i Sørfold får en full ansiktsløftning etter flere år med utsettelser. Investeringen er trolig den største Nord-Norge har sett, melder nrk.no (03.03.2021)

– Ordfører blir i ekstase

Sørfold-ordfører Gisle Erik Hansen (Sp) blir i ekstase når han får høre hva som er i ferd med å skje.

I mange år har E6 i Sørfold vært en irriterende torn i siden til alle som skal nord og sør i landet. Om den blir stengt, er det ingen vei utenom, og Norge deles i to.

Nå kommer KrF-nestleder Ingelin Noresjø med en gledelig nyhet: I Nasjonal transportplan (NTP) har regjeringen foreslår at det skal brukes 9,6 milliarder kroner for å bygge en helt ny trase.

Mange av veistrekningene legges over bro eller i tunnel, slik kartet viser.
FOTO: STATENS VEGVESEN

Det er på høy tid, sier Noresjø.

– Så vidt jeg vet er dette kanskje det største samferdselsprosjektet på vei, som Nord-Norge har sett noensinne. Her skal det bygges i 5–8 år framover. Det kommer til å bety mye for kommunen, regionen men også for Norge.

– En helt ny standard

Planen for å bygge ny E6 i Sørfold har lenge ligget på bordet til regjeringen. Allerede i 2015 skrev NRK om at Statens vegvesen hadde planen klar, men at pengene manglet.

Noresjø er glad for at det er hennes regjering som nå bevilger midlene, så sant dette blir godkjent på Stortinget.

– Vi er veldig klar over at mange har vært utålmodig for å få i gang denne veien. Men nå skjer det. Vi er regjeringen som leverer på dette.

En av de dårligste på E6

En som også ser den store verdien i dette, er veiguru og tidligere regionveisjef i Nord-Norge, Torbjørn Naimak.

– Det var jo i tråd med forslagene som vi utarbeidet for noen år tilbake. Nå har ikke jeg lenger noe med det å gjøre, men det gleder jo et gammelt veihjerte at strekningen løses en gang for alle.

Les mer på nrk.no