Faksimilie: Forbes 5 Awesome Road Trips In Scandinavia And The Nordics

Forbes: Anbefaler Trollstigen og Atlanterhavsveien

Selv om de fleste internasjonale reisende ankommer Oslo, finnes Norges fineste langdistansetur fra to andre byer: Bergen og Trondheim. Selv om arbeidet med ny fergefri E39 vil redusere reisetiden for de som har det travelt, kan turister legge en fleksibel reiserute med noen av Norges mest imponerende fjellandskap, fjorder og verdensberømte veier.

Faksimilie fra Forbes

Strekningen fra Geiranger til Åndalsnes er spesielt kjent for utsikten over Geirangerfjorden og Trollstigen-fjellovergangen. Denne svingete veien er morsom å kjøre – akkurat når du er på tur for å unngå de mest trafikerte tidene midt på dagen – mens besøkssenteret på toppen gir en velkommen hvilestopp sammen med fantastisk utsikt.

Lenger nord er det verdt å ta en avstikker for å inkludere Atlanterhavsveien, en del av rute 64 mellom Molde og Kristiansund. Den fem mil lange brostrekningen forbinder en rekke øyer og skjær som vender mot det åpne havet.

Les mer på Forbes 5 Awesome Road Trips In Scandinavia And The Nordics

Fakta: Forbes er et amerikansk forretnings- og finanstidsskrift grunnlagt i 1917 av journalisten B. C. Forbes. Magasinet er fortsatt i familiens eie. Forbes er kjent for sine sine årlige lister over økonomiske resultater, blant annet: Forbes 500, en liste over verdens største selskaper