Dødsulykken på E8 vekker vonde minner for Ramona Lind: – Vi har vent oss til å akseptere en lavere standard

For Ramona Lind ble søndagens ulykke, som skjedde kun et par mil fra der sønnen Charlie krasjet i 2019, en påminner om vintervedlikeholdet fremdeles er elendig, skriver bladet Nordlys. (02.02.2021)

– Da jeg hørte om dødsulykken vekket det mange dårlige minner. Det gjør vondt innerst inne i meg, uansett årsak eller skyld. Det er liv som blir endret for alltid. For de fleste går verdenen videre når nyhetene «legger seg». Men for oss som har mistet noen så stopper verdenen opp, og blir aldri den samme igjen. Det sier Ramona Lind til Nordlys.

Det har gått litt over et døgn siden dødsulykken på E8 i Lavangsdalen, ca fem kilometer nord for Kantornes. 

En kvinne og en mann omkom etter en front-mot-front kollisjon der bilen de satt i kom over i motsatt kjørefelt

Lind sier hun føler med de pårørende. Hun vet hva de nå gjennomgår. 

For to år siden, den 7. januar 2019, var sønnen Charlie Dan Lind (22) på vei hjem til Tromsø etter endt juleferie på Sortland. 

Like etter Nordkjosbotn kom et 20 tonns tungt vogntog over i hans kjørefelt, etter at den litauiske sjåføren hadde mistet kontrollen på det glatte føret. Charlie døde to måneder senere. Han våknet aldri etter kollisjonen.

Vi har vent oss til lavere standard

– Vi har vent oss til å akseptere en lavere standard i Nord-Norge. Men med det været og alle de hendelsene vi har hele tiden, så vi er nødt til å kreve en bedre standard. Vi kan bare ikke akseptere det vintervedlikeholdet vi har nå, for det er elendig, sier Lind.

Les mer på Nordlys.no (+)