Ble tatt av politiet da han kjørte i narkorus – gjorde det samme dagen etter: – Må stoppes

TELEMARK: Den ene dagen ble mannen tatt for ruskjøring av politiet og tatt med til legevakta for blodprøve. Dagen etter gjorde han akkurat det samme igjen. Nå er han fengslet, skriver Telemarksavisa.

Illustrasjonsfoto over: istockphoto.

33-åringen ble arrestert mandag denne uka og siktet for både tyveri og ruskjøring.

Mannen har i løpet av to dager kjørt bil i narkorus, noe han også har gjort en rekke ganger tidligere.

Den siktede 33-åringen innrømmet ruskjøringen.

I løpet av de ti siste årene er han straffedømt seks ganger for kjøring i rus. 

«Etter tingrettens syn må siktede – som følge av at det ikke foreligger andre alternativ – fysisk stoppes for å forhindre at han sette seg selv og andre i livsfare ved hensynsløs ruspåvirket kjøring.» , står det i kjennelsen etter at 33-åringen ble varetektsfengslet i fire uker onsdag. 

Livsfarlig

I den siste dommen, fra retten i Kviteseid i juli i 2020, ble han dømt for sju tilfeller av ruskjøring. I seks av tilfellene kjørte han i rus tilsvarende over 1,2 i promille. 

«Ved de ruspåvirkede kjøringene har siktede utsatt han selv og andre for livsfare. Retten viser til at ett av tilfellene i denne saken har funnet sted i høy fart i bysentrum», står det i kjennelsen.

Da han ble arrestert denne uka, hadde han kjørt ruset to dager på rad.

Til tross for at han ble arrestert av politiet og framstilt på legevakta for blodprøve, satte han seg dagen etter ruset i bilen igjen og kjørte nok en gang. 

33-åringen ble varetektsfengslet i fire uker.