Ber nettselskapet montere tilbake gatelys de tok ned

Hålogaland Kraft Nett har demontert et gatelys som sto i krysset Bergsveien/ Kveldroveien i Kvæfjord. Det har ikke gått upåaktet hen, skriver Harstad Tidende.

Dette skriver Kvæfjord kommune ved teknisk sjef Ole Øystein Lindebø i et brev datert 24 februar sendt til nettselskapet. Det blir vektlagt flere forhold. Nedmonteringen ble gjort i forbindelse med bytte av en stolpe i området. Dette har blitt gjort uten at kommunen har mottatt noe varsel om arbeidet. Lyset er heller ikke satt opp igjen.

Foto over: illustrasjonsfoto istockphoto

Anmodning

Kommunen stusser over selskapets fremgangsmåte. Den ber om bedre dialog om slike viktige samfunnsoppgaver, og anmoder selskapet om å montere lyset tilbake.

– Gatelys er et viktig trafikksikkerhetstiltak, noe HLK er godt kjent med, som i sin tid monterte og vedlikehold veilysene i Kvæfjord. Dette lyset er veldig viktig i ettrafikkert kryss opp til det nye Helsehuset. Lyset er på et målt og godkjent anlegg.

 Vi ber om at dere monter og kobler lyset igjen så kjapt dere har mulighet, skriver Lindebø i brevet.

Må gjøre det selv

Til Harstad Tidende opplyser han torsdag 3. mars at han er blitt gjort oppmerksom på at lyset ikke blir satt i drift av nettselskapet. Ønsker kommunen gatelys i det omtalte krysset igjen, må de selv ta på seg jobben med å koble lyset på.

HT-redaksjonen forsøkte torsdag å komme i forbindelse med oppgitt mediekontakt i Hålogaland Kraft nett, direktør Ida Texmo Prytz, uten å lykkes.